Ostry sos chilli

Domowy sos chilli na bazie pomidorów. Tego było mi trzeba.

Składniki:

  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 4 papryczki chilli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ksylitolu / cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • sok z połowy cytryny
  • pieprz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

-cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek.

-dodajemy pomidory, posiekany czosnek, pokrojone papryczki i gotujemy przez 15 minut.

-sos odstawiamy do przestudzenia

-blendujemy

-dodajemy ksylitol/cukier, pieprz, sól i sok z cytryny.

-podgrzewamy przez kolejne 10 minut.

Gotowe! Niech moc będzie z Wami.

Facebook Comments

1 Comment

  1. "Kebab" na talerzu - pysznaramka.pl

    11 lutego 2018 at 00:04

    […] i suszonymi pomidorami Spaghetti carbonara ze szpinakiem Truskawkowo-arbuzowy chłodnik z chilli Ostry sos chilli Tags: blog kulinarny, chilli, dyszlewski fotograf, food photography, food porn, fotografia […]

Leave a Reply