Sałatka z paprykowym tofu

Składniki:

  1. Kostka tofu
  2. Garść szpinaku
  3. Garść roszponki
  4. 1 gotowany burak
  5. 2 łyżki ciecierzycy
  6. 1 rzodkiewka
  7. Łyżeczka sezamu
  8.  Mieszanka orkiszu z suszonymi pomidorami i makaronem vermicelli – 1 saszetka
  9. Ser parmezan
  10. Przyprawy (słodka papryka, czosnek)

Przygotowanie:

1. Tofu kroimy w większe kostki. Posypujemy przyprawami i podsmażamy na patelni.

2. Mieszankę orkiszu z suszonymi pomidorami i makaronem vermicelli gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty.

3. Buraka gotujemy 30 minut. Sprawdzamy, czy jest miękki. Jeśli nie, gotujemy jeszcze chwilę.

4. Wszystko składniki lądują na talerzu. Posypujemy sezamem i parmezanem.

Zajadamy:)

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply