Batonik z masłem orzechowym

Składniki:

  1. 50g masła orzechowego + trochę do dekoracji
  2. 70g daktyli
  3. 70g mieszanki orzechów
  4. Tabliczka gorzkiej czekolady min 70% kakao
  5. 30g orzeszków nerkowca
  6. Łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Masło orzechowe, daktyle i mieszankę orzechów mielimy na jednolita masę.
  2. Czekoladę i łyżeczką oleju kokosowego rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Masę i czekoladę mieszamy dodając orzeszki nerkowca.
  4. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do foremki.
  5. Łyżkę masła orzechowego rozpuszczamy do dekoracji naszego batonika.
  6. Wkładamy foremkę do lodówki minimum na 30 minut.

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply