Serniczki z owocami

 Składniki (na 2 porcje):

  • 250 g twarogu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ksylitolu (można zastąpić innym slodzidłem)
  • 1 łyżka cukru waniLIOWEGO
  • 20 g budyniu bez cukru (proszek)
  • 20 g mąki kokosowej (zastępując pszenną należy podwoić ilość)
  • garść rodzynek
  • mieszanka mrożonych owoców
  • olej kokosowy lub masło do natłuszczenia form do zapiekania

Wykonanie:

  1. W naczyniu połączyć: twaróg, jogurt naturalny, żółtka i sypkie produkty.
  2. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę.
  3. Ubite białka delikatnie wymieszać z masą serową i rodzynkami.
  4. Przełożyć do natłuszczonych, żaroodpornych form.
  5. Na górę wyłożyć mrożone owoce.
  6. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i po wyjęciu z lodówki w przypadku przygotowania poprzedniego dnia.

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply