Fasola biała ze szpinakiem

Składniki:

  • fasola biała konserwowa (puszka)
  • 1/2 opakowania świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek. Dodajemy czosnek i lekko rumienimy.
  2. Dodajemy szpinak. Smażymy aż się zmarszczy.
  3. Fasolę dokładnie płuczemy i wrzucamy na patelnię. Smażymy 3 minuty.
  4. Na drugiej patelni podgrzewamy śmietankę i dodajemy ser. Podgrzewamy na małym ogniu aż się rozpuści. Dodajemy pieprz do smaku.
  5. Fasolę wykładamy do miski i polewamy sosem serowym. Podajemy ciepłe.

Smacznego!

B40 W50 T20 Kalorie 550

Fasola biała ze szpinakiem

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply