Omlet na słodko

Składniki:

  • 1 jajko
  • serek naturalny „Bieluch”
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • łyżka płatków owsianych

Dodatki:

  • banan
  • syrop klonowy
  • 4 orzechy włoskie
  • łyżka miodu
  • łyżka oleju kokosowego
  • łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

  1. Jajko, serek, płatki, mleko i mąkę – miksujemy. Konsystencja ciasta jak na naleśniki.
  2. Wlewamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy aż się zarumieni z każdej strony.
  3. Miód, olej kokosowy i sok z cytryny łączymy razem i w takiej marynacie moczymy pociętego w paski banana.
  4. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni z każdej strony na złoty kolor.
  5. Układamy wszystko na talerzu dodając orzechy i polewamy syropem klonowym.

Smacznego! 

Omlet_na_słodko_mariusz_dyszlewski_fotograf_kulinarny_blog

Omlet na słodko | Mariusz Dyszlewski fotograf kulinarny | Blog kulinarny z pasji

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply