Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

  1.  2 opakowania gotowego ciasta na pizze 
  2. 0,5 kg kapusty kiszonej
  3. 1 cebula
  4. 2 garści suszonych grzybów
  5. Sól i pierz
  6. Oliwa z oliwek
  7. Jajko

Przygotowanie:

  1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka godzin.
  2. Kapustę gotujemy do miękkości. Kroimy drobno z grzybami.
  3. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do kapusty.
  4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotowe ciasto na pizze dzielimy na kwadraty. Wielkość dowolna, wszystko zależy od tego, jak duże pierogi lubimy. My dzielimy na 8 części. 
  6. Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę farszu i zawijamy pierogi.
  7. Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy jajkiem. Dzięki temu uzyskamy, fajny złocisty kolor.
  8. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Gotowe!

Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply