Komosa ryżowa z jajkiem i brokułem

Składniki:

  1. Komosa ryżowa 3 kolory / woreczek
  2. Brokuł
  3. Jajko
  4. Kilka pieczarek
  5. Roszponka
  6. Łyżka jogurtu naturalnego
  7. Sól i pieprz
  8. Łyżka masła

Przygotowanie:

  1. Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy brokuł i gotujemy przez 10 minut.
  2. Do wrzącej w drugim garnku wody wrzucamy komosę i również gotujemy 10 minut.
  3. Jajko gotujemy na twardo.
  4. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Smażymy pieczarki 2-3 minuty, po tym czasie lekko solimy i nadal smażymy do uzyskania złotego koloru (około 5 minut), ciągle mieszając.
  5. Ugotowany brokuł blendujemy z łyżką jogurtu naturalnego z dodatkiem soli i pieprzu.
  6. Na talerzu układamy wszystkie składniki, dodajemy roszponkę.
Facebook Comments

You Might Also Like

Leave a Reply